Gewassen

Ons bedrijf is een Biologisch Dynamisch bedrijf. Alles wat we doen is mét de natuur. Tenslotte, zonder de natuur zijn we nergens. Onze producten groeien zo goed omdat we heel zuinig om gaan met de grond. We verwennen de grond met de beste mest, deels van onze eigen dieren, compost en volop groenbemesters. Groenbemesters zijn planten die we zelf zaaien. Ze vullen de voedingstoffen in de bodem aan, daar heeft het volgende gewas profijt van.

Alles wat we doen is mét de natuur, tenslotte zonder de natuur zijn we nergens
Insecten zorgen voor balans

We kiezen zorgvuldig de machines, niet te groot en niet te zwaar. Zodat de kostbare bodem er niet onder te leiden heeft. In het voorjaar zaaien we bloemen- en kruidenmengsels die in de zomer uitbundig bloeien. Daar genieten niet alleen wij van maar ook alle insecten. Dankzij die insecten ontstaat er een natuurlijk balans. Een koolwitje vindt bijvoorbeeld genoeg voedsel in de bloemenrand en vliegt niet verder het veld over. Natuurlijk hebben we wel eens last van insecten die we liever niet in onze gewassen hun gang laten gaan. Daarvoor gebruiken we slimme handigheden van de natuur zelf. Een knoflookgeurpaal voorkomt dat de wortelvlieg zich tegoed doet aan onze mooie groenten. De kruidenmengsels staan na de bloei op het menu van de schapen, de dieren hebben hierdoor veel minder last van wormen. Ze houden wel van een smakelijk hapje met klaver en boerenwormkruid.

Kwaliteit staat voorop

Veel van onze producten hebben een reis- of bewaartijd voor de boeg, een deel gaat de grens over. Dus voordat het op het bord ligt, is het al even onderweg. Alles draait daarom om een goede kwaliteit. Als de consument ons product in de winkel koopt moet het nog net zo lekker zijn als dat het net van het land af komt. Jarenlang vakmanschap en de nauwe samenwerking met de natuur zorgt ervoor dat die kwaliteit gewaarborgd is.

Ons bedrijf heeft een Demeter keurmerk en is SKAL gecertificeerd. Het Demeter logo vind je terug op producten in de supermarkt. Het geldt als kwaliteitskeurmerk voor biologisch dynamische bedrijven. Als je het logo ziet weet je zeker dat het product afkomstig is van een biodynamisch bedrijf.

Deze producten staan bij ons op het land
  • Vastkokende tafelaardappelen – Robuust ziekteresistent
  • Rode en gele uien, meeldauwresistent
  • Suiker mais
  • Wortels – peen/ kleuren (Bio Romeo)
  • Erwten
  • Grasklaver als smakelijk maal voor de schapen
  • Bloemkool: robuust gewas, weerbaar gewas.
  • Boerenkoolzaad
Proef de natuur

Het voer van de dieren is volledig biologisch, en we zijn vrij van antibiotica. De slager gebruikt bij het kruiden van het vlees enkel biologische smaakmakers. Dus ook ons vlees is Biologisch Dynamisch.

Proeven?

Bezoek de webshop.

WEBSHOP

Aanmelden bezoekers

Wij laten graag ons bedrijf zien. Wilt u ons komen bezoeken? Vul dan hiernaast in wanneer en met hoeveel personen. Wij nemen contact met u op voor aanvullende informatie.