Dieren

Bij ons op de boerderij tref je volop leven. Klein, groot, wij zorgen er met liefde voor. Kom je het erf oprijden, grote kans dat je begroet wordt door onze Beer en Lejo. Geen zorgen zij doen je niets.

Het dier mag dan achter een draadje staan, we zorgen ervoor dat de omgeving zo natuurlijk mogelijk is
Schapen en runderen

Dieren bij ons op het bedrijf worden in eigen tempo groot. De koeien en schapen hebben een goed leven met elke dag smakelijk biologisch eten: kruiden, grasmengsels en restproducten uit de akkerbouwtak van ons bedrijf staan op ‘t menu. Kromme wortelen, halve aardappelen en gekke pompoenen gooien we dus niet weg, maar komen in de maag terecht van onze dieren. De ooien hebben zo voldoende energie om in het voorjaar de lammetjes groot te brengen. De dieren zijn het hele jaar buiten in een natuurlijke omgeving. Om bescherming te bieden bij veel zon of regen zorgen we voor voldoende schuilplekken. We maken schaduw met doeken of zetten extra kisten in de wei.

De slager praat tegen de dieren, dan kennen ze zijn stem en voelen ze geen stress als het zover is
Stressloos eind

Na een liefdevol leven brengen we onze dieren bij biologische slager Herman ter Weele. We vertrouwen alleen hem onze beesten toe. De dieren komen eerst tot rust en wennen aan hun nieuwe omgeving. Omdat schapen en koeien kuddedieren zijn, blijven ze bij elkaar. Ter Weele gaat regelmatig kijken, en praat met ze. Daarna worden ze liefdevol geslacht.

Proef de natuur

Het voer van de dieren is volledig biologisch. De slager gebruikt bij het kruiden van het vlees enkel biologische smaakmakers. Dus ook ons vlees is Biologisch Dynamisch.

Proeven?

Bezoek de webshop.

WINKEL