Boerderij

In 1968 kwam familie Nieuwenhuijse, de ouders van Carla, naar Biddinghuizen. Vanuit het kronkelige en zilte Zeeland konden zij gaan boeren op het nieuwe land, vlakke kavels zonder slootjes. Hier startte zij een gangbaar akkerbouwbedrijf.

In het jaar 2000, ondertussen hadden Adri en Carla het bedrijf overgenomen, schakelde de boerderij om naar biologische akkerbouw. Tot die tijd was het bedrijf efficiënt ingericht, met beide ook een baan buiten de boerderij stond praktisch boeren centraal. De nieuwsgierigheid won naar dat wat biologisch boeren te bieden had. In ieder geval veel nieuwe uitdagingen. Een biologisch bedrijf in die tijd betekende nog een nieuwe wereld, écht pionieren. Net als de ouders van Carla destijds hadden gedaan.

Wij zijn hier geboren en dat ervaren we als groot geluk, daar laten we andere graag van mee profiteren.

Terugverlangen naar de gangbare landbouw is er niet. Alleen al omdat er dan veel minder mensen nodig zijn. En dat is nou precies waar ons bedrijf op draait, de lol en steeds weer nieuwe energie komt juist van al die mensen die hier rondlopen. Bovendien, deze manier van boeren kent zo’n andere filosofie, dat past gewoon bij ons. We boeren in vertrouwen.

De volgende generatie draait al volop mee in het bedrijf. En kan niet wachten straks het stokje over te nemen.

Biologisch Dynamisch

Ons bedrijf is Biologisch Dynamisch, het grote verschil met biologisch is dat we net als bij biologisch geen chemie gebruiken én een stap verder gaan. We werken volgens de kosmosagenda, die is leidend in het kiezen van de zaaimomenten. Een gesloten kringloop is belangrijk, we voeren restproducten uit de akkerbouwtak aan de dieren. De mest gebruiken we vervolgens weer op het land voor nieuwe gewassen. En we vertrouwen veel op de ervaringen van vroeger. Denk maar aan Grootmoederstips maar dan voor de landbouw, die zijn ons heel dierbaar. Het eigen tempo van mens, dier en plant is voor ons leidend.

De wereld is maar een klein onderdeel van een groter geheel. Boer zijn is al een oud vak, dat doe je op gevoel

Aanmelden bezoekers

Wij laten graag ons bedrijf zien. Wilt u ons komen bezoeken? Vul dan hiernaast in wanneer en met hoeveel personen. Wij nemen contact met u op voor aanvullende informatie.